Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Balletjes in tomatensaus met broccolirijst

Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei.
Geschikt tijdens een candida-dieet

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 450 g rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 ml tomatensaus
  • 400 g broccolirijst
  • 3 el olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Zout
  • Peper 

Bereidingswijze

  1. Schil de aubergine en snijd in stukjes.
  2. Kook ze 10 minuten in water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Hak de aubergine fijn.
  3. Doe het gehakt, de aubergine, paprikapoeder, peper en zout in een kom en meng goed. Maak van het mengsel balletjes. Bak deze in olijfolie tot als ze gaar zijn.
  4. Voeg de tomatensaus, oregano en paprikapoeder er aan toe. Laat even pruttelen.
  5. Kook de broccolirijst gaar en serveer deze met de balletjes in tomatensaus.
Alle recepten