Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Scampi diabolique

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (1 portie)

- 1 puntpaprika
- 1 tomaat
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot
- Half teentje look
- Scheutje plantaardige melk
- Zout, peper, cayenne, paprikapoeder
- 8 scampi’s, gepeld

Bereidingswijze

- Schil de puntpaprika met een dunschiller en snij in grove stukken.
- Snij de tomaat in partjes, de sjalot en de look in kleine blokjes. 
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de look.
- Voeg de puntpaprika toe en stoof deze gaar. 
- Voeg ook de tomaten toe en stoof ze enkele minuten mee.
- Doe dit mengsel in een maatbeker en mix tot een saus. Voeg eventueel een scheutje olijfolie en/of plantaardige melk toe om de saus minder dik te maken. Voeg de kruiden toe en hou warm.
• Bak de scampi’s in een eetlepel olijfolie.
• Serveer scampi’s met de saus, eventueel met courgettepasta of een slaatje.

Alle recepten