Extra
Scampi diabolique
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (1 portie)
- 1 puntpaprika
- 1 tomaat
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot
- Half teentje look
- Scheutje plantaardige melk
- Zout, peper, cayenne, paprikapoeder
- 8 scampi’s, gepeld
Bereidingswijze
- Schil de puntpaprika met een dunschiller en snij in grove stukken.
- Snij de tomaat in partjes, de sjalot en de look in kleine blokjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de look.
- Voeg de puntpaprika toe en stoof deze gaar.
- Voeg ook de tomaten toe en stoof ze enkele minuten mee.
- Doe dit mengsel in een maatbeker en mix tot een saus. Voeg eventueel een scheutje olijfolie en/of plantaardige melk toe om de saus minder dik te maken. Voeg de kruiden toe en hou warm.
• Bak de scampi’s in een eetlepel olijfolie.
• Serveer scampi’s met de saus, eventueel met courgettepasta of een slaatje.