Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Carpaccio van gerookte zalm en bietjes

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 400 g gerookte zalm
- 20 g dille
- 160 g feta
- 4 el olijfolie
- 1 dl (soja) room
- 300 g rode biet
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Start met de crème van rode biet en feta. Mix de rode biet met de room en 80 g feta tot een dikke crème.
- Meng 10 g dille met de olijfolie, peper en zout voor de marinade. Snij carpaccio van de rode biet en marineer een halfuurtje in de marinade.
- Schik de carpaccio van de bietjes op het bord. Leg er de gerookte zalm op en werk af met crème van rode biet, dille en feta. Breng op smaak met peper en zout.

Alle recepten