Extra
Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g gerookte zalm
- 20 g dille
- 160 g feta
- 4 el olijfolie
- 1 dl (soja) room
- 300 g rode biet
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Start met de crème van rode biet en feta. Mix de rode biet met de room en 80 g feta tot een dikke crème.
- Meng 10 g dille met de olijfolie, peper en zout voor de marinade. Snij carpaccio van de rode biet en marineer een halfuurtje in de marinade.
- Schik de carpaccio van de bietjes op het bord. Leg er de gerookte zalm op en werk af met crème van rode biet, dille en feta. Breng op smaak met peper en zout.