Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Bloemkoolslaatje met tomaat, eitjes en rosbief

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 600g rosbief
- 3 el olijfolie
- 1 bloemkool
- 2 tomaten
- Verse platte peterselie
- 2 sjalotten
- 2 eieren
- Zwarte peper
- Zout

Bereidingswijze

- Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast. Kruid het vlees en schroei onmiddellijk rondom dicht in hete olijfolie. Doe de rosbief in een ovenschaal en doe er 1 el olijfolie bij. Braad het vlees 12 minuten op 200°C. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C. Braad nog eens 8 minuten voor eerder rood vlees of 16 minuten voor eerder rosé vlees. Laat daarna 15 minuten rusten op een warm bord met bakpapier afgedekt.
- Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze 6 à 8 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Kook de eieren 8 minuten hard in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.
- Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
- Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
- Meng de bloemkoolroosjes, de tomatenblokjes, fijngesnipperde sjalotten, peterselie en eieren. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
- Serveer eventueel met (glutenvrij) brood.

Alle recepten