Extra
Makreel met olijfolie en tomaat uit de oven
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 makrelen
- 4 stevige, rijpe tomaten of kerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- 1 el gehakte bladpeterselie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwijder de ingewanden, kieuwen en vinnen of laat de visboer dit uitvoeren.
- Snij de tomaten in reepjes of halveer de kerstomaten.
- Voeg 4 el olijfolie in een ovenschaal.
- Leg de makreel in de ovenschaal en doe er de geplette knoflooktenen over. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel 1 el olijfolie voor de makreel.
- Leg de tomaten in de ovenschaal.
- Bak 12 tot 15 minuten op 220°C.
- Garneer met schijfjes citroen en de bladpeterselie