Extra
Recepten
-
Lees meer
26
mrtBloemkoolrijst met groenten en kip
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei. GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 3 personen) - 400g bloemkoolrijst - 1 paprika - 1 bosui - 3 tomaten - 1 rode ui - 2 teentjes knoflook - 4 el olijfolie - 450 g kip - Zwarte peper - Zout - Paprikapoeder - Oregano Bereidingswijze - Snij de ui en knoflook fijn. - Doe een lepel olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg toe. - Doe de bloemkoolrijst erb... -
Lees meer
26
mrtGarnalen met een puree van knolselder
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten en ei. NIET GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 4 personen) - 500 g knolselder - 200 g garnalen - 150 ml room - 700 ml water - Bieslook - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Schil de knolselder. Snijd 400 g in grote stukken en 100 g in kleine blokjes. - Doe de grote stukken in een pot, giet er 700 ml water bij en kook ze gaar. - Stoof de kleine blokjes in olijfolie en kruid met peper en zout. - Hak de bieslook... -
Lees meer
26
mrtGevulde courgette
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten en ei. NIET GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 4 porties) - 2 grote courgetten - 300 g gehakt - 200 ml tomatensaus - 2 tomaten - 125 g champignons - ½ bol lactosevrije mozzarella - Verse basilicum - 1 tl Italiaanse kruiden - 1 ui - 1 teentje knoflook - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven op 200 graden. - Snijd de courgette in twee en schraap het vruchtvlees uit. - Leg de courgette op een ... -
Lees meer
26
mrtGlutenvrije amandel-appelcake
Dit recept is vrij van gluten en melk. GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 4 personen) - 162g amandelpoeder (100%) - 62g Tagatesse (zoetstof) - 4 eieren - 1 appel - Boter (plantaardig) Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 165°C. - Schil de appel en snij ze in kleine stukjes. - Smelt een klontje boter in een pan. - Stoof de stukjes appel en plet ze met een lepel. - Doe de eieren, amandelpoeder en zoetstof in een kom. - Schep de gestoofde appelen bij het am... -
Lees meer
26
mrtMoussaka
Dit recept is vrij van gluten, melk en ei. GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 2 personen) - 250g rundsgehakt - 1 grote tomaat - ½ aubergine - 1 courgette - 1 sjalot - 25 g glutenvrije bloem - 25 g plantaardige boter - 300 ml plantaardige melk - ½ el tomatenpuree - 1 teentje knoflook - Oregano - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Snijd de aubergine, courgette en tomaat in schijfjes. - Bak de aubergine en courgette in ... -
Lees meer
26
mrtPasta met paprika's en kip
Dit recept is vrij van gluten, melk en ei. GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kipfilets - 4 paprika’s (geel, rood, groen, oranje) - 2 sjalotten - 500 g tomatenblokjes - 400 g glutenvrije pasta - 1 dl groentebouillon (dit is niet geschikt tijdens een anti-candida dieet) - Olijfolie - 1 el Provençaalse kruiden - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de grill voor op 180°C. - Fruit de sjalotten in 1 el olijfolie. Doe er de tomatenblokj... -
Lees meer
26
mrtPuntpaprika met rundsgehakt
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei. GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET Ingrediënten (voor 2 personen) - 2 rode puntpaprika’s - 300 g rundsgehakt - 1 bosui - ½ courgette - Pijnboompitten - Paprikapoeder - 2 el olijfolie - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200 graden. - Snij de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadjes. - Doe een lepel olijfolie in de pan en bak het gehakt. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en z... -
Lees meer
21
febBalletjes in tomatensaus met broccolirijst
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei. Geschikt tijdens een candida-dieet Ingrediënten (voor 3 personen) - 450 g rundergehakt - 1 aubergine - 1 courgette - 400 ml tomatensaus - 400 g broccolirijst - 3 el olijfolie - Paprikapoeder - Oregano - Zout - Peper Bereidingswijze - Schil de aubergine en snijd in stukjes. - Kook ze 10 minuten in water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Hak de aubergine fijn. - Doe het gehakt, ... -
Lees meer
21
febFazant met knolselderpuree en prinsessenboontjes
Dit recept is vrij van gluten, melk en ei. geschikt tijdens een candida-dieet Ingrediënten (voor 4 personen) - 600 g fazantenfilet - 600 g knolselder - 400 g prinsessenboontjes - Olijfolie - Peper - Zout - ½ ui - ½ look - Nootmuskaat - 1 el glutenvrije bloem - 0,25l vleesbouillon Bereidingswijze - Schil de knolselder en snijd het in blokjes met een dikte van 1cm. Stoof dit enkele minuten in olijfolie. Voeg er een scheutje water aan toe. Laat dit sudderen tot het gaar is... -
Lees meer
21
febPreipannetje met zalm
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten en ei. niet geschikt tijdens een candida-dieetIngrediënten (voor 2 personen) - 200 g prei - 400 g zalm - 250 ml sojaroom - 2 el kruidenkaas - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Snij de prei. Doe olijfolie in een pan en voeg de prei eraan toe. - Voeg de room toe samen met de kruidenroomkaas. Breng op smaak met peper en zout. - Laat het mengsel eventueel indikken. - Leg de zalm in de pan en laat 10 minuten garen. Draai de zalm hal... -
Lees meer
21
febScampi op een bedje van courgettini met basilicumsaus
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei. Geschikt tijdens een candida-dieetIngrediënten (voor 4 personen) - 16 scampi’s - 1 teentje look - 3el olijfolie - 50 ml sojaroom - 1 bosje basilicum - 400 g courgettini - Peper Bereidingswijze - Snipper de look fijn. - Mix de basilicum, de helft van de olijfolie en de room samen. Kruid met peper. Zet dit op een laag vuurtje. - Wok de courgettini 2 minuten met een scheutje olijfolie. - Bak de scampi’s goudbruin in ... -
Lees meer
21
febYoghurtijs met crumble van noten
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei. Geschikt tijdens een candida-dieet Ingrediënten (voor 4 personen) - 600 g plantaardige ongezoete yoghurt - Vanillestokje - 25 g notenmix (amandel-, cashew-, walnoten) - 100 g rode vruchten (blauwe bessen, veenbessen, frambozen) - Suikervrije zwarte chocolade - Kaneel - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Schraap de zaadjes uit de vanillestok. Meng dit met de yoghurt. - Plaats dit in de diepvries g... -
Lees meer
28
febVis met broccolicrème
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kabeljauw - 2 el olijfolie - 1 broccoli - 40 ml groentebouillon - 1 tomaat - Verse bieslook - 2 sjalot - Peper - Zout Bereidingswijze - Kook de broccoli gaar. Fruit de sjalot en knoflook glazig. Doe ze in de blender, voeg de broccoli ... -
Lees meer
08
febScampi's met zeekraal
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 40 scampi’s - 1 rode peper - 1 teentje look - 400 g zeekraal - Olijfolie - Peper Bereidingswijze - Snij de rode peper en het teentje look fijn. - Doe de olijfolie in een pan met de rode peper en de look. Doe er de scampi’s in en bak ze gaar. ... -
Lees meer
24
janLinzenlasagne met groenten en gehakt
Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - Linzenlasagne - 500 g gehakt - 1 prei - 1 paprika - 1 courgette - 1 sjalot - 2 teentjes look - Tomatenblokjes/verse tomatensaus - 30 g plantaardige boter - 30 g glutenvrije bloem - 700 ml ongezoete plantaardige melk - Tijm - Olijfolie - Peper - Nootmuskaat Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Snij de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snij alle groente... -
Lees meer
17
janOvenschotel met kabeljauw, courgette en tomaat
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 600 g kabeljauw - 2 courgette, in dunne plakjes - 400 g tomatenblokjes - 1 teentje knoflook - 3 takjes tijm - 4 el olijfolie - Sap van een halve citroen - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Verhit in een p... -
Lees meer
10
janWok met groenten en kip
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is: - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen): - 500 g kippenblokjes - 1 broccoli - 2 sjalot - 1 courgette - 1 prei - 100 g (diepvries) erwten - 2 gele paprika’s - Verse bieslook - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze: - Kook de broccoli halfgaar. - Snij de sjalot fijn en stoof ... -
Lees meer
14
decCrumble van appel en cranberry
Het recept is - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 appelen - 4 el verse cranberry - 150 g havermout - 50 g (glutenvrije) bloem - 2 el sucralose - 1 kl kaneel - 2 el olijfolie - 45 g amandelschilfers Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng ze met de cranberry’s. Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes. - Meng de havermout met de bloem, de kaneel en de sucralose. Voeg er de olie en de amandelschilfers aan toe... -
Lees meer
13
decGevulde champignons
Dit recept is niet geschikt voor een anti-candida dieet. Ingrediënten ( voor 3-6 porties) - 120g diepvriesspinazie - 3 sneden bacon - 6 grote champignons - 1 el boter - 1 kleine sjalot - 1 teentje look - Peper, zout - Parmezaanse kaas Bereiding - Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. - Laat de diepvriesspinazie uitlekken. - Snij de bacon in reepjes en maak de champignons schoon. Verwijder de steeltjes en versnij deze in kleine blokjes. Zet de champigno... -
Lees meer
13
decBloemkool uit de oven
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Melkvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 1 halve, kleine bloemkool - 1 citroen - 1,5 el olijfolie - 1 kl paprikapoeder - Fleur de sel - Peper - 150g vlees/vis/tofu naar keuze Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 220°C - Snij de bloemkool in roosjes en spoel deze af. - Doe de... -
Lees meer
13
decGevulde eitjes
Ingrediënten (4 porties) - 4 eieren - 1 tl witte azijn - 1 el light mayonaise - 1/4e tl mosterd - 1 tl paprikapoeder - Peper en zout Bereiding - Kook de eieren en laat ze afkoelen. Pel ze, snij ze doormidden en hou de dooiers opzij. - Plet de dooiers in een kom. Voeg de azijn, mayonaise, mosterd en peper en zout toe. - Doe het dooiermengsel met behulp van een lepel of spuitzak terug in de halve eiwitten. - Bestrooi met paprikapoeder en garneer met wat peterselie. ... -
Lees meer
13
decGevulde paprika met tofu
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Melkvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (1 persoon) - 50g champignons - 1 el olijfolie - 100 g tofu - Takje verse koriander, grof gehakt - Snuifje zout, komijn en paprikapoeder - Eventueel chilipoeder - 1 paprika Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. - Snij de champignons en stoof aan in... -
Lees meer
13
decKip uit de oven
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (2 porties) - 2 kipfilets - 1 tomaat - 1 groene paprika - 100g champignons (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet) - 1 citroen - Takje tijm - 3 el olijfolie - peper en zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 175°C. - Kruid de kipfilets m... -
Lees meer
13
decMini courgettepizza's
Ingrediënten - 1 courgette - 1 el zout - 2 el olijfolie - 2 teentjes look - 1 blik tomatenblokjes - 50g mozzarella - Italiaanse kruiden Bereiding - Snij de courgette in plakken van 1.5cm dik. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Laat dit 30’ rusten. - Verwarm de oven voor op 180°C - Spoel kort het zout en vocht van de courgettes en dep zeer goed droog. Leg ze in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15’ in de oven. - Maak ... -
Lees meer
13
decOopsie burger
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij Ingrediënten (5 porties) - 100g light-roomkaas - 3 grote eieren - 1 tl bakpoeder (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet) - snuifje zout - 150g americain natuur - kruiden - 1 el olijfolie - 200g rauwkost (sla, tomaat, komkommer) Bereiding - Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed e... -
Lees meer
13
decQuiche zonder bodem
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij Ingrediënten (1 persoon) - 150g prei - 1 el olijfolie - 2 eieren - 50 g (gerookte) ham - scheutje melk - Peper, zout, Provençaalse kruiden - 10 g geraspte light-kaas - Bieslook Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Spoel de prei, snij in ringen en stoof gaar in olijfolie. - K... -
Lees meer
13
decRatatouille en vis uit de oven
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 1 ui - 1 wortel (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet) - 1 courgette - 2 paprika’s - 2 tomaten - Olijfolie - 200 ml tomatenpassata (zonder toegevoegd suiker!) - 2 visfilets van 200g - Zout, peper en Provençaalse kruiden Bereidingswijz... -
Lees meer
13
decScampi diabolique
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (1 portie) - 1 puntpaprika - 1 tomaat - 2 el olijfolie - 1 sjalot - Half teentje look - Scheutje plantaardige melk - Zout, peper, cayenne, paprikapoeder - 8 scampi’s, gepeld Bereidingswijze - Schil de puntpaprika met een dunschiller en snij in grove stukke... -
Lees meer
13
decWaterzooi in de wok
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 150g kippenfilet - 1 kleine wortel - 1/2 prei - 100g courgette (of broccoli of….) - 1 sjalot - 2 eetlepels light room - 1 eetlepel olijfolie - kipkruiden, peper en zout. Bereidingswijze - Snij de kip in blokjes en kruid deze met kipkruiden. ... -
Lees meer
07
decCarpaccio van gerookte zalm en bietjes
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 400 g gerookte zalm - 20 g dille - 160 g feta - 4 el olijfolie - 1 dl (soja) room - 300 g rode biet - Peper - Zout Bereidingswijze - Start met de crème van rode biet en feta. Mix de rode biet met de room en 80 g feta tot een dikke crème. - ... -
Lees meer
07
decGerookte zalm met spaghetti van courgette
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 200g gerookte zalm - 1 courgette - 1 bosje bladpeterselie - 1 citroen, sap - Hazelnootolie - Peper - Zout - 1 el roze gedroogde besjes Bereidingswijze - Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandje, zoda... -
Lees meer
07
decItaliaanse kip met rijst/pasta
Het recept is - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 200g gekookte pasta / 4-6 el gekookte rijst - 2 kipfilets - 1 kl Italiaanse kruiden - 250 g kerstomaten - 40 g zwarte olijven - 1/2 citroensap - 50g rucola - 2 el olijfolie - Peper en zout Bereidingswijze - Voeg de pasta of de rijst toe aan kokend water. Laat het gaarkoken. - Snij de kipfilets in reepjes. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de kip en de Italiaanse kruiden toe. Laat 6 minuten bakken op een mat... -
Lees meer
06
decAvocadosalade met limoen en scampi
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 40 g scampi's - 2 avocado's - 2 tomaten - 2 rode uien - Koriander - Versgeperst limoensap - Olijfolie Bereidingswijze - Maak de scampi's schoon en zet ze even aan de kant. - Schil de avocado's en snij de tomaten, rode ui en avocado's in stukje... -
Lees meer
06
decAvocadoslaatje met zalm
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 300 g zalm - 100 g gerookte zalm - 3 el olijfolie - 1 avocado - 1 krop sla - Bieslook - 1 komkommer - 2 lente-ui - 1 el dille - Citroensap - Peper - Zout Bereidingswijze - Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer e... -
Lees meer
06
decBiefstuk met spinaziecouscous en feta
Het recept is: -Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen): - 130 g couscous - 200 g spinazie - 100 g feta - ½ citroen - 2 steaks - 30 g pijnboompitten - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze: - Kook 250 ml water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen, voeg na 5 minuten de spinazie toe en schep goed om. - Verkruimel de feta. Rasp de schil van de ci... -
Lees meer
06
decBloemkoolslaatje met tomaat, eitjes en rosbief
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 600g rosbief - 3 el olijfolie - 1 bloemkool - 2 tomaten - Verse platte peterselie - 2 sjalotten - 2 eieren - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast. Kruid het vlees en schroei onmiddellijk rondom dic... -
Lees meer
06
decCitroenkip met zoete aardappelfrietjes, wortelslierten en spinazie
Het recept is - glutenvrij - melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kipfilets - 2 dikke wortelen - 500 g zoete aardappel (niet geschikt tijdens een anti-candida diet) - 8 el olijfolie - 2 citroenen - 1 rode ui - 1 teentje knoflook - Verse tijmblaadjes - 300 g spinazie - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven op 180°C. - Pers een 1/2 citroen uit en meng met 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en verse tijmblaadjes. Pers er de knoflook boven en meng. - Sc... -
Lees meer
06
decCourgette spaghetti met kabeljauw en crumble van Parmaham
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - Snij de courgette met een spiraalsnijder in fijne spaghettireepjes. - Leg de sneetjes Parmaham (elk apart) tussen keukenpapier en steek een 3-tal minuten in de microgolf. Verkruimel ze. - Bak de kabeljauw gaar in olijfolie. - Meng de courgette spaghet... -
Lees meer
06
decCourgettespaghetti met tomatensaus
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 3 el olijfolie - 150 g gesneden uien - 100 g rundergehakt - 150 g americain natuur - 850 ml tomatenpulp - 40 g pijnboompitten - 1 kg courgette spaghetti - Peper - Zout Bereidingswijze - Verhit de olie in de pan en stoof de ui. Voeg het gehakt, de americain, tomatenpulp, peper en zout aan toe. Laat 8 minuten op middelhoog vuur gaar worden. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in de p... -
Lees meer
06
decGegrilde steak met zoete aardappel en tomatensalade
Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 steaks - 4 zoete aardappel (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet) - 2 grote tomaten - 1 rode ui - 3 el olijfolie - ½ bosje koriander - Paprikapoeder - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. - Borstel de zoete aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en 2 el gesnipperde koriander. Bak ze een halfuurtj... -
Lees meer
06
decGeroosterde kippenbouten uit de oven met venkel
Het recept is - koolhydraatvrij - glutenvrij - melkvrij - eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kippenbouten - 2 venkels - 4 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 el olijfolie - 1 el venkelzaad - 3 tomaten - 2 el olijven - Zout - Zwarte peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 220°C. - Maak de venkel schoon en verwijder het groen gedeelte bovenaan. Hou dit nog even bij voor later. Verwijder de buitenste schil en snijd de venkel in 4. Verwijder de harde kern in het midden.... -
Lees meer
06
decGevulde avocado's met ei en gerookte zalm
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 avocado's - 4 sneetjes gerookte zalm - 4 eieren - Verse dille - Zout - Zwarte peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 118°C. - Halveer de avocado's en verwijder de pit. Leg de avocadohelften op een bakplaat en bekleed de holtes met reepjes gerookte zalm. - Doe de eieren in een kom en schep vervolgens de dooiers in de holte van de avocado. Voeg er peper en zout aan toe. - Plaats de ... -
Lees meer
06
decKip masala met zoete aardappelen
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 1 rode ui - 1 teentje knoflook - 2 kipfilets - 2 kl currypoeder - 2 kl garam masala - 400 g zoete aardappelen - ½ blikje tomatenpuree - 100 g spinazie - 2 el olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Snij de rode ui in reepjes en pers de knoflook. Snij de k... -
Lees meer
06
decKoud soepje van avocado, komkommer en ananas
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 6 personen) - 1 geschilde komkommer - 1 avocado - 200 ml rijstmelk - 1 plak ananas - 1 limoen - 1 gember - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Snijd de komkommer middendoor. Haal de zaadjes eruit met een lepel. - Snijd de avocado in twee en verwijder de schil. - Mix de avocado met de komkommer, de rijstmelk, de gember, de stukjes ananas en het limoensap in de blender. Kruid met wat peper en z... -
Lees meer
06
decLamskoteletjes
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is -Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 lamskoteletten - 1 teentje knoflook - 20 g verse peterselie - 15 g verse dille - 15 g verse basilicum - 50 g kappertjes - 3 uien - 1 rode peper - 1 citroen - Zout - Olijfolie Bereidingswijze - Doe de knoflook met het zout vijzel en maal tot puree. Voeg de fi... -
Lees meer
06
decMakreel met olijfolie en tomaat uit de oven
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 makrelen - 4 stevige, rijpe tomaten of kerstomaten - 2 teentjes knoflook - 5 el olijfolie - 1 el gehakte bladpeterselie - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwijder de ingewanden, kieuwen en vinnen of laat de visboer dit uitvoeren. - Snij de t... -
Lees meer
06
decOmeletwrap met gerookte zalm
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 2 eieren - ½ komkommer - 1 handje spinazie - 1 el citroensap - 1 el fijngehakte munt - 50 g gerookte zalm - ½ avocado - 1 bosje waterkers - 1 el fijngehakte peterselie - 1 el fijngehakte dille - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Voeg de gehakte peterselie en munt toe. Bak in olijfolie een omelet van het beslag. - Snij de halve avocado... -
Lees meer
06
decOvenschotel met ei, kip en groenten
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 6 personen) - 3 el olijfolie - 12 eieren - ½ tl chilipeper - 2 rode paprika - 500 g kipfilet in stukjes - 150 g spinazie - Zout - Peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 190°C. - Doe 2 el olijfolie in een pan. Wok de kippenblokjes en breng op sma... -
Lees meer
06
decRijstsalade met forel
Het recept is -Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 300 g rijst - 200 g zeekraal - 2 el olijfolie - 8 gerookte forelfilets - Peper Bereidingswijze - Kook de rijst gaar. Snij de forelfilets in reepjes. - Meng de olijfolie en peper. Sprenkel de olie over de rijst en roer hem los. - Kook de zeekraal gedurende 2 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. - Verdeel de ingrediënten over kommetjes. ... -
Lees meer
06
decSpinazie met tomaat en kip
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 800 g verse spinazie - 3 pruimtomaten - 250 g kip - Olijfolie - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Snij de tomaten in plakjes. Stoof ze aan met olijfolie en doe er een deksel op. Kruid af met peper en zout. - Voeg de spinazie en een scheu... -
Lees meer
06
decToastjes met zeewierpesto
Het recept is - eivrij - melkvrij Ingrediënten (voor 16 hapjes) - 40 g verse zeesla - 1 avocado - ½ el citroensap - Verse basilicum - Verse peterselie - 2 lente-uitjes - 1 teentje knoflook - 1 meergranen stokbrood (eventueel glutenvrij) - 50 g pijnboompitten - 2 el kappertjes - 2 el olijfolie - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven op 200°C. - Snij of knip de zeesla in kleine stukjes. - Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. - Snipper het knoflook fijn. - Trek de... -
Lees meer
06
decWitloof met scampi's
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 20 scampi’s - 8 stronken witloof - Verse peterselie - Verse bieslook - 400 lichte room - Verse knoflook - 4 el olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Laat de scampi’s ontdooien in warm water. Dep ze nadien droog met keukenpapier en leg ze even ... -
Lees meer
06
decZalm met waterkers, doperwten en volkoren rijst
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 400 g zalm - 400 g doperwten - 150 g waterkers - 4 – 6 el volkoren rijst - 1 citroen - Peper Bereidingswijze - Breng water aan de kook, voeg de volkoren rijst toe en kook deze in 20-25 minuten gaar. - Verwarm intussen de diepvrieserwtjes enkele minuten in een pan ... -
Lees meer
06
decZalm met zeewier en peulvruchten
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 zalm - 100 g zeewier - 250 g peultjes - 250 g tuinbonen - 1 el olijfolie Bereidingswijze - Maak alle peulvruchten schoon. - Verwarm de olijfolie en bak de zalm 2 minuten per kant. Zet opzij en hou warm. - Stoom of blancheer alle peulvruchten 5 à 10 minuten beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en uit lekken. Meng ze in een komt met de zeewier. - Werk eventueel af met de gem... -
Lees meer
06
decZalmrolletje met komkommer en avocado
Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - Halve komkommer - ½ avocado - Sap van 1 citroen - 100 g fijngesneden zalm Bereidingswijze - Verwijder de pitjes uit de komkommer. Snij de komkommer en avocado in fijne staafjes. Besprenkel ze onmiddellijk met citroensap en zet even opzij. - Verdeel de sneetjes zalm in kleine partjes (ongeveer 5cm). - Verdeel op elk stukje zalm enkele staafjes komkommer en avocado. Maak er rolletje... -
Lees meer
29
novAppelcouscous met noten en kip
Een recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is: - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen): - 1 appel - 50 g walnoten - 2 rode uien - 3 el olijfolie - 150 g volkoren couscous - 1 wortel - ½ tl kaneel - 6 blaadjes munt - 240 – 300 g kippenblokjes Bereidingswijze: - Schil de appel en snijd hem in stukjes. Hak de walnoten grof. - Verwarm de olie i...