Extra
Witloof met scampi's
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 20 scampi’s
- 8 stronken witloof
- Verse peterselie
- Verse bieslook
- 400 lichte room
- Verse knoflook
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Laat de scampi’s ontdooien in warm water. Dep ze nadien droog met keukenpapier en leg ze even opzij.
- Halveer de stronken witloof in de lengte.
- Spoel de bieslook en de peterselie en snij fijn. Doe 2 el olijfolie in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat de saus inkoken.
- Doe 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort aan beide kanten. Kruid met peper, zout en verse knoflook.