Extra
Zalm met waterkers, doperwten en volkoren rijst
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 400 g zalm
- 400 g doperwten
- 150 g waterkers
- 4 – 6 el volkoren rijst
- 1 citroen
- Peper
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook, voeg de volkoren rijst toe en kook deze in 20-25 minuten gaar.
- Verwarm intussen de diepvrieserwtjes enkele minuten in een pan op het vuur. Ontdoe de waterkers van de dikke stelen, voeg de waterkers, olijfolie en peper toe aan de doperwten. Roer goed door totdat de waterkers helemaal geslonken is.
- Pureer met een staafmixer tot een homogene massa en schep dit door de gekookte rijst.
- Bak ondertussen in de koekenpan de zalm in wat olijfolie. Garneer met partjes citroen.