Extra
Balletjes in tomatensaus met broccolirijst
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei.
Geschikt tijdens een candida-dieet
Ingrediënten (voor 3 personen)
- 450 g rundergehakt
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 ml tomatensaus
- 400 g broccolirijst
- 3 el olijfolie
- Paprikapoeder
- Oregano
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Schil de aubergine en snijd in stukjes.
- Kook ze 10 minuten in water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Hak de aubergine fijn.
- Doe het gehakt, de aubergine, paprikapoeder, peper en zout in een kom en meng goed. Maak van het mengsel balletjes. Bak deze in olijfolie tot als ze gaar zijn.
- Voeg de tomatensaus, oregano en paprikapoeder er aan toe. Laat even pruttelen.
- Kook de broccolirijst gaar en serveer deze met de balletjes in tomatensaus.