Extra
Fazant met knolselderpuree en prinsessenboontjes
Dit recept is vrij van gluten, melk en ei.
geschikt tijdens een candida-dieet
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 g fazantenfilet
- 600 g knolselder
- 400 g prinsessenboontjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- ½ ui
- ½ look
- Nootmuskaat
- 1 el glutenvrije bloem
- 0,25l vleesbouillon
Bereidingswijze
- Schil de knolselder en snijd het in blokjes met een dikte van 1cm. Stoof dit enkele minuten in olijfolie. Voeg er een scheutje water aan toe. Laat dit sudderen tot het gaar is.
- Giet het overtollige vocht af en plaats de pot op een licht vuur. Pureer de knolselder. Voeg er peper, zout en nootmuskaat aan toe.
- Kook de prinsessenboontjes gaar in licht gezouten water.
- Snipper de look en de ui fijn. Stoof de look en ui in olijfolie. Voeg er de prinsessenboontjes aan toe.
- Kruid de fazant met peper en zout. Braad de fazant in de boter. Laat dit 3 tot 4 minuten bakken langs ene kant tot het bruin gebakken is. Draai het vlees om en bak verder gaar. Hou het vlees warm.
- Doe het overtollig vet uit de pan en blus met de bouillon en de bloem. Laat dit even sudderen tot een gewenste sausdikte. Kruid met peper.
- Veeg de knolselderpuree over het bord. Leg er de fazantfilets en de boontjes op. Werk af met de vleessaus.