Extra
Yoghurtijs met crumble van noten
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten, melk en ei.
Geschikt tijdens een candida-dieet
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 g plantaardige ongezoete yoghurt
- Vanillestokje
- 25 g notenmix (amandel-, cashew-, walnoten)
- 100 g rode vruchten (blauwe bessen, veenbessen, frambozen)
- Suikervrije zwarte chocolade
- Kaneel
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schraap de zaadjes uit de vanillestok. Meng dit met de yoghurt.
- Plaats dit in de diepvries gedurende minstens 2 uur.
- Hak alle noten fijn en voeg er kaneel en zout aan toe. Verdeel de noten over een bakplaat. Plaats gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en bak tot goudbruine kleur.
- Schep het ijs en dresseer met de crumble van noten, de rode vruchten en chocoladeschilfers.