Extra
Moussaka
Dit recept is vrij van gluten, melk en ei.
GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250g rundsgehakt
- 1 grote tomaat
- ½ aubergine
- 1 courgette
- 1 sjalot
- 25 g glutenvrije bloem
- 25 g plantaardige boter
- 300 ml plantaardige melk
- ½ el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- Oregano
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aubergine, courgette en tomaat in schijfjes.
- Bak de aubergine en courgette in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe ze daarna in een ovenschaal.
- Stoof de gesnipperde ui en knoflook. Doe er het gehakt bij. Kruid met peper, zout en oregano. Verdeel het vlees over de groenten.
- Smelt de boter in een kom. Voeg de bloem er aan toe en laat één minuut verhitten. Roer er de plantaardige melk aan toe en laat even doorkoken. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout.
- Schep de saus over het vlees. Leg er de schijfjes tomaat op.
- Doe er eventueel plantaardige geraspte kaas over.
- Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.