Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Lamskoteletjes

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

-Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 lamskoteletten
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse peterselie
- 15 g verse dille
- 15 g verse basilicum
- 50 g kappertjes
- 3 uien
- 1 rode peper
- 1 citroen
- Zout
- Olijfolie

Bereidingswijze

- Doe de knoflook met het zout vijzel en maal tot puree. Voeg de fijngesneden peterselie, dille en basilicum fijn toe. Vijzel tot een pasta.
- Snijd de uien in dunne ringetjes en meng met 4 el olijfolie en de kappertjes.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Breng op smaak met vers citroensap, peper en zout.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze 3 minuten en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.

Tip: Lekker met een frisse salade.

Alle recepten