Extra
Gevulde courgette
Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten en ei.
NIET GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 2 grote courgetten
- 300 g gehakt
- 200 ml tomatensaus
- 2 tomaten
- 125 g champignons
- ½ bol lactosevrije mozzarella
- Verse basilicum
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de courgette in twee en schraap het vruchtvlees uit.
- Leg de courgette op een bakplaat. Bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de courgettes tien minuten in de oven.
- Snipper de ui en de knoflook. Voeg het gehakt en Italiaanse kruiden toe. Bak de champignons mee.
- Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes. Doe de tomatensaus erbij en kruid met peper en zout. Laat tien minuten sudderen.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ze over de gevulde courgettes.
- Bak de courgettes 15 minuten in de oven.
- Werk af met verse basilicum.