Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Ovenschotel met kabeljauw, courgette en tomaat

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 600 g kabeljauw
- 2 courgette, in dunne plakjes
- 400 g tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 4 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit in een pan met de olijfolie op zacht vuur en fruit hierin de knoflook.
- Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Doe de takjes tijm erbij en roer door de tomatensaus. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
- Schep de tomatensaus in een ovenschaal zodat de bodem is bedekt. Leg hierop de courgetteschijfjes en leg de stukken vis erop.
- Schenk de rest van de tomatensaus over de vis en groenten. Giet de olijfolie en het citroensap erover.
- Zet 30 tot 35 minuten in de oven tot alles gaar is.

Alle recepten