Extra
Crumble van appel en cranberry
Het recept is
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 appelen
- 4 el verse cranberry
- 150 g havermout
- 50 g (glutenvrije) bloem
- 2 el sucralose
- 1 kl kaneel
- 2 el olijfolie
- 45 g amandelschilfers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng ze met de cranberry’s. Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes.
- Meng de havermout met de bloem, de kaneel en de sucralose. Voeg er de olie en de amandelschilfers aan toe. Meng tot een kruimelige mix.
- Verdeel het crumblemengsel over het fruit. Zet 30 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is en het fruit zacht is.
- Serveer de crumble lauw (eventueel met een bolletje suikervrij ijs.)