Extra
Oopsie burger
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
Ingrediënten (5 porties)
- 100g light-roomkaas
- 3 grote eieren
- 1 tl bakpoeder (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet)
- snuifje zout
- 150g americain natuur
- kruiden
- 1 el olijfolie
- 200g rauwkost (sla, tomaat, komkommer)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. • Splits de eieren. Voeg een snuifje zout bij het eiwit en klop het stijf met een mixer.
- Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij de eigelen en mix glad.
- Spatel geleidelijk aan het eigeelmengsel onder het eiwit.
- Schep 10 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig aan met een lepel.
- Zet de oopsies (= wolkbroodjes) 15’ in de oven en laat ze afkoelen.
- Maak terwijl een burger van americain en kruiden. Bak deze in olijfolie.
- Plaats de warme burger tussen twee afgekoelde oopsies. Voeg ook wat sla en een schijfje tomaat toe.
- Serveer met rauwkost.