Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Gerookte zalm met spaghetti van courgette

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 200g gerookte zalm
- 1 courgette
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 citroen, sap
- Hazelnootolie
- Peper
- Zout
- 1 el roze gedroogde besjes

Bereidingswijze

- Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandje, zodat je fijne sliertjes krijgt. Doe de slierten in een kom.
- Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.
- Meng voor vinaigrette 6 el hazelnootolie, citroensap, zout en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marineren.
- Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten.
- Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm.
- Strooi er de roze gedroogde besjes over.

Alle recepten