Extra
Gerookte zalm met spaghetti van courgette
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200g gerookte zalm
- 1 courgette
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 citroen, sap
- Hazelnootolie
- Peper
- Zout
- 1 el roze gedroogde besjes
Bereidingswijze
- Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandje, zodat je fijne sliertjes krijgt. Doe de slierten in een kom.
- Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.
- Meng voor vinaigrette 6 el hazelnootolie, citroensap, zout en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marineren.
- Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten.
- Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm.
- Strooi er de roze gedroogde besjes over.