Extra
Kip masala met zoete aardappelen
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 2 kl currypoeder
- 2 kl garam masala
- 400 g zoete aardappelen
- ½ blikje tomatenpuree
- 100 g spinazie
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Snij de rode ui in reepjes en pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes.
- Doe de olijfolie, currypoeder, garam masala, de rode ui, de knoflook, de kippenblokjes en peper en zout in een kom. Meng deze goed door elkaar en laat 10 minuten marineren.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes.
- Verhit de wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 5 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan per persoon 200 ml warm water toe. Breng aan de kook en voeg de blokjes zoete aardappelen toe. Zet een deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
- Als de kip en de zoete aardappel gaar zijn, mag de spinazie erbij. Laat nog 2 minuten doorgaren en kruid af met peper en zout.