Extra
Avocadoslaatje met zalm
Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Het recept is
- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 g zalm
- 100 g gerookte zalm
- 3 el olijfolie
- 1 avocado
- 1 krop sla
- Bieslook
- 1 komkommer
- 2 lente-ui
- 1 el dille
- Citroensap
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer en de avocado. Halveer ze in de lengte.
- Snij de verse zalm in blokjes. Bak ze kort aan alle kanten in olie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de gerookte zalm in repen.
- Snij de avocado en komkommer in blokjes en besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Snipper de lente-ui fijn. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap. Voeg er 1 el olijfolie aan toe en kruid met peper en zout.
- Verdeel de sla, avocado en komkommer. Leg de zalmblokjes en – reepjes erop. Werk af met de gehakte kruiden, vinaigrette en lente-ui.