Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Avocadoslaatje met zalm

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 300 g zalm
- 100 g gerookte zalm
- 3 el olijfolie
- 1 avocado
- 1 krop sla
- Bieslook
- 1 komkommer
- 2 lente-ui
- 1 el dille
- Citroensap
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer en de avocado. Halveer ze in de lengte.
- Snij de verse zalm in blokjes. Bak ze kort aan alle kanten in olie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de gerookte zalm in repen.
- Snij de avocado en komkommer in blokjes en besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Snipper de lente-ui fijn. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap. Voeg er 1 el olijfolie aan toe en kruid met peper en zout.
- Verdeel de sla, avocado en komkommer. Leg de zalmblokjes en – reepjes erop. Werk af met de gehakte kruiden, vinaigrette en lente-ui.

Alle recepten