Extra
Gegrilde steak met zoete aardappel en tomatensalade
Het recept is
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 steaks
- 4 zoete aardappel (niet geschikt tijdens een anti-candida dieet)
- 2 grote tomaten
- 1 rode ui
- 3 el olijfolie
- ½ bosje koriander
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Borstel de zoete aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en 2 el gesnipperde koriander. Bak ze een halfuurtje in de oven. Schep geregeld om tot ze krokant gebakken zijn.
- Snij de tomaten in schijfjes en snipper de ui fijn. Meng het in een kom met de rest van de gesnipperde koriander en 2 el olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder en zet in de koelkast.
- Kruid het vlees met paprikapoeder en gril 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
- Serveer de steak met de zoete aardappelen en tomatensalade.