Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Toastjes met zeewierpesto

Het recept is

- eivrij
- melkvrij

Ingrediënten (voor 16 hapjes)

- 40 g verse zeesla
- 1 avocado
- ½ el citroensap
- Verse basilicum
- Verse peterselie
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 meergranen stokbrood (eventueel glutenvrij)
- 50 g pijnboompitten
- 2 el kappertjes
- 2 el olijfolie
- Zout

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij of knip de zeesla in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Snipper het knoflook fijn.
- Trek de blaadjes van het basilicum en de peterselie en snipper fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
- Mix de pijnboompitten, het knoflook, het basilicum, de peterselie, de olijfolie, het citroensap en het zout tot pesto.
- Meng er het zeewier, de lente-uitjes en de kappertjes onder.
- Snij het stokbrood in schuine sneetjes en rooster ze 5 à 6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes.
- Besmeer de toastjes met de zeewierpesto en werk af met partjes avocado.

Alle recepten