Extra
Citroenkip met zoete aardappelfrietjes, wortelslierten en spinazie
Het recept is
- glutenvrij
- melkvrij
- Eivrij
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 kipfilets
- 2 dikke wortelen
- 500 g zoete aardappel (niet geschikt tijdens een anti-candida diet)
- 8 el olijfolie
- 2 citroenen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- Verse tijmblaadjes
- 300 g spinazie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C.
- Pers een 1/2 citroen uit en meng met 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en verse tijmblaadjes. Pers er de knoflook boven en meng.
- Schil de wortelen en zoete aardappel. Haal de wortelen door de spiraalsnijder.
- Snij de zoete aardappel in dunne frietjes en 1 1/2 citroen in schijfjes. Snij de ui in halve maantjes.
- Haal de kip uit de koelkast en verdeel er de citroen, de ui en enkele tijmtakjes over. Voeg er nog een scheutje water aan toe. Zet 10 minuten in de oven.
- Haal de kip uit de oven en overgiet met de jus.
- Doe er de groenten bij en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
- Stoof de spinazie aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en een scheutje citroensap.
- Schep de wortelslierten, zoete aardappelfrietjes, spinazie en kipfilet op het bord.