Wat doen we?

We behandelen patiënten met overgewicht, voedingsproblemen maar ook patiënten met andere ziekten kunnen geholpen worden door gezonde voeding. Om slechts enkele voorbeelden aan te halen: ziekte van Crohn, constipatie, eczeem, suikerziekte, verhoogde bloeddruk, anorexia, boulimie, opvolging van kanker, auto-immune ziekte, enz … In geval van opvolging van een pathologie verwijzen wij naar het hoofdstuk betreffende de gezondheidsbalans.

Vergeet niet dat vermageren een anti-natuurlijk proces is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw vermageringsproces, maar u staat daarin niet alleen! De sterkte van het MDC ligt in de persoonlijke aanpak van elk vermageringsproces, met een persoonlijk programma, medisch advies en controles, een constante motivering en mentale steun door de diëtisten.

Als MDC begeleiden we niet alleen patiënten die last hebben van overgewicht maar ook patiënten met eetstoornissen of gezondheidsproblemen die kunnen verholpen worden door een aangepaste voeding.

Gewicht verliezen is één zaak. Maar inzicht krijgen in hoe u aan dat overtollig gewicht raakte, hoe u ervan af kunt geraken en hoe u dat ideale gewicht kunt behouden, is nog veel belangrijker. Elk vermageringsproces is een echt leerproces waardoor u stapsgewijs uw lichaamsgewicht leert behouden en een evenwichtig voedingspatroon opbouwt.

De aanpak van het MDC bestaat uit een persoonlijke begeleiding en een strikt programma. Elk programma is een persoonlijke therapie en de arts, na overleg met de patiënt, zal oordelen voor welk soort programma – eiwit- combinatie- of klassiek programma - hij in aanmerking komt. Daarnaast zijn er nog specifieke programma’s voor diabeten, kinderen, zwangere en lacterende vrouwen en sportmensen.

De eerste stappen die we zetten, zijn medische consultaties om de algemene gezondheidstoestand van de patiënt te bepalen. Van daaruit wordt een concreet dieetprogramma opgesteld met regelmatige controles. De belangrijkste strategie is dat in een eerste programma snel gewicht verloren wordt en er vervolgens naar gewerkt wordt om dat bereikte gewicht te behouden. Dat zijn verschillende programma's met ieder hun eigen regels en resultaten. Onze medische begeleiding staat garant voor een geslaagd resultaat op lange termijn.

Deze webpagina’s bieden u een overzicht van de manier waarop wij te werk gaan, de verschillende stappen in een vermageringsproces, de meest gestelde vragen en een boel tips en ja, ook de nodige telefoonnummers voor als de motivatie wegglipt.

 

© Copyright 2010 - Medical Diet Center