Tips voor starters


ALTIJD Doen!

- Volg NAUWGEZET de voorschriften! Neem altijd alle voorgeschreven supplementen en zakjes en respecteer nauwgezet de voorgeschreven doses. Niet alleen geeft dat mooie resultaten, maar ook een gevoel van welzijn en comfort.

- Drink elke dag minstens twee liter water. Water voorkomt constipatie en zuivert de nieren.

- Als u het moeilijk heeft om een bepaalde fase vol te houden, aarzel niet, spreek erover met uw arts.

- Eet op regelmatige uren. Wacht niet tot u honger krijgt ! Maak van deze ogenblikken echte “pauzes”.

- Breng afwisseling in uw voeding. Versier uw bord.

- Na uw dieet en stabilisatie programma heeft u goede eetgewoonten onder de knie. U kunt ze blindelings toepassen en mag alles weer eten. Geen enkel voedingsmiddel is verboden, let echter wel op de hoeveelheden...want u mag erop rekenen dat de voedingsmiddelen die verantwoordelijk zijn geweest voor uw overgewicht, u opnieuw zullen doen verdikken als u ze zoals vroeger in dezelfde hoeveelheden opeet.


Vooral NIET doen!

- Weeg uzelf NIET THUIS ! Uw lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Soms houdt ons lichaam meer water vast dan op andere ogenblikken. Uw weegschaal geeft u absoluut geen informatie over wat er met uw vetmassa gebeurt. Uw arts heeft een speciale weegschaal die de vetmassa precies kan evalueren !

- Uw arts beslist of het nodig is bijkomende zoutsupplementen te nemen, doe dat niet op eigen houtje!

- Wijk niet af van de voorschriften. Iedere lepel mayonaise, iedere hap of glaasje wijn, iedere afwijking van het dieet - hoe miniem ook - beïnvloed uw gewichtsverlies.

 

© Copyright 2008 - Medical Diet Center