Eerste en tweede raadpleging


Tijdens de eerste raadpleging
krijgt u een uitgebreide uitleg over onze manier van werken en de mogelijke dieetvormen. We doen alvast een motivatietest en maken uw medisch dossier op aan de hand van de volgende factoren:

- Bloedafname: ofwel brengt u uw bloedresultaten mee, ofwel doen wij een bloedafname ter plaatse
- Evaluatie van uw antropometrische gegevens (gewicht, lengte, buikomtrek, index van de lichaamsmassa).
- Medische voorgeschiedenis en medicaties
- Klinisch onderzoek door de arts om uw profiel te bepalen.
- Op punt stellen van de noodzakelijke biologische balans (schildklier, nier, lever…)
- Bepalen van oorzaak van overgewicht
- Soort van beroepsbezigheid?
- Sport of niet? Lichaamsbeweging?
- Identificatie van de mogelijke contra-indicaties.

Verder willen we van u weten wat u van ons verwacht, wat een ideale periode lijkt om te starten met uw vermageringsprogramma en krijgt u ook een inzicht in de berekening en bepaling van het budget.

Tijdens de tweede raadpleging bespreken we de bloedresultaten, berekenen uw ideaal gewicht en werken een programma en planning uit rond het gekozen programma: eiwitdieet, combinatiedieet of klassiek voedingsprogramma.

De arts bepaalt het programma dat het meest geschikt is voor uw lichaam. Zij/hij schetst het te doorlopen circuit.. Het is de bedoeling de vetmassa te verminderen, terwijl de spiermassa behouden blijft. Het spiervolume mag tijdens het vermageren niet afnemen (ons hart is ook een spier).

Een onevenwichtige voeding met eiwittekorten bouwt de spiermassa af. Hierdoor vermindert het basismetabolisme (dagelijks verbruik van het lichaam) en verbrandt het lichaam minder, terwijl de vetmassa toeneemt. Dit is het gekende jojo-effect .

Wat de berekening van uw ideaal gewicht betreft, dit stemt niet altijd overeen met het gewicht dat u voor ogen hebt – stel dat uw ideaal gewicht 70 kg is, maar u wilt gaan tot 80 kg, dan passen wij ons programma aan. Wat belangrijk is, is samen tot uw doel te komen op een gezonde manier.

Tijdens de volgende raadplegingen, wordt telkens uw gewicht gecontroleerd. Het is de bedoeling dat u vet verbrandt, geen spieren. Het verloop van het dieetprogramma wordt telkens besproken en aangepast.

 

© Copyright 2010 - Medical Diet Center