1. Principe

Het eiwitprogramma beschermt tijdens het vermageringsproces de spiermassa met behulp van eiwitten. Vandaar het belang om een programma op te bouwen met eiwitten van hoge kwaliteit onder de vorm van vlees of vis en eiwitzakjes.

Door de jaren heen heeft het eiwitprogramma een enorme evolutie gekend. Wij willen niet dat u ons programma vergelijkt met een eiwitprogramma uit de jaren ’60. Wij noemen ons programma een “modern” eiwitprogramma. D.w.z. dat u vanaf de start gewone, verse maaltijden mag eten.

Op basis van al uw gegevens stelt de arts bij de tweede consultatie een geïndividualiseerd programma samen. U bepaalt samen de aanvangsfase en het aantal toe te voegen eiwitzakjes. In sommige gevallen kan de arts ervoor kiezen één of meerdere programma's over te slaan.

Bij elke etappe ontvangt u een voorschrift met alle instructies die u nauwgezet moet volgen.

Actief programma : de combinatie van eiwitbereidingen, met 1 of 2 maaltijden en noodzakelijke toevoegingen (vitamines, mineralen, oligo-elementen)
Educatief programma : de koolhydraten worden geleidelijk terug toegevoegd.
Stabilisatie programma : laatste stap bij elk programma. Opvolging door het medisch team op lange termijn om uw gewicht te behouden.

Om goed verdragen en snel opgenomen te worden, moeten de eiwitten in een eiwitprogramma gemakkelijk assimileerbaar zijn, een grote verteerbaarheid hebben, dus quasi vrij van vetten en suikers. Vandaar dat het eiwitprogramma geen enkele afwijking van het programma verdraagt.

Opletten dus! Want de geringste inname van snelle of trage suikers blokkeert het vermageringsproces gedurende drie dagen! Met als gevolg:

- verdwijnen van ingezette euforie van de eerste geslaagde periode
- het gevoel van honger steekt terug de kop op
- vermoeidheid en prikkelbaarheid
- nog meer zin in zoet

 

 
© Copyright 2008 - Medical Diet Center