Vooraf

Dr. Carchon is oorspronkelijk huisarts, maar snel heeft ze haar roeping gevolgd: de voeding. Zij is gediplomeerd als nutritioniste door de universiteit van Rennes (Frankrijk). Ze heeft eveneens een universitair diploma in functionele geneeskunde.

Dr. Carchon hecht veel belang aan het welzijn van de persoon, zowel uiterlijk als innerlijk. Zij is de eerste Belg gediplomeerd door de Faculteit van de Geneeskunde Parijs XIII in “Morfologie en Anti-Aging”. Het is het enige diploma dat erkent is door “l’Ordre National des médecins français”.

Ze heeft het diploma behaald in september 2007, en volgt nu nog steeds bijkomende opleidingen in functionele geneeskunde. Zo blijft zij steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden op gebied van de nutritionele geneeskunde.

Na een volledig opleidingstraject van 2 jaar, behaalde ze in november 2009 te Parijs haar diploma van Functionele Geneeskunde. In september 2010 nam ze haar “Diplôme d'agrégation du S.I.I.N (scientific society of intelligent nutrition)” in ontvangst aan de Faculteit van Diderot te Parijs. Deze opleiding legt zich toe op de neuro-nutritie, dit is de specialisatie in de voeding van de hersenen : stressbeheersing, depressie, psychotische stoornissen, gedragsstoornissen bij kinderen.

In 2011 behaalde ze het diploma “Voeding voor een duurzame gezondheid” starten, waarin de psycho-neuro voeding, overgewicht en obesitas, oncologie, pediatrie, geriatrie en endocrinologie nog verder worden bestudeerd.

Ze volgde ook een bijkomend studiejaar aan de S.I.N.N., specialisatie "Voeding".

“Laat uw voeding uw geneesmiddel zijn” verklaarde Hippocrates, vader van de Westerse geneeskunde al reeds in de 4de eeuw vC.© Copyright 2012 - Medical Diet Center