Combinatieprogramma

1. Principe

Het combinatieprogramma is, zoals het woord al zelf zegt, de combinatie van gezonde voeding en eiwitzakjes.

In het combinatieprogramma is het dagschema opgebouwd uit twee à drie eiwitzakjes (om ervoor te zorgen dat je vetmassa verliest en geen spiermassa) en drie hoofdmaaltijden zonder zetmeel. (pasta-rijst-aardappelen).

Bij elke controle wordt het gewichtsverlies maar ook de motivatie gecontroleerd van de patiënte en kan eventueel het aantal koolhydraten verhoogd worden. Eens op gewicht én een normale voeding, zeker niet vergeten om te stabiliseren!

2. Voordelen

Waarom kiezen voor een combinatieprogramma en niet voor proteïne- of een klassiek programma?

Het eiwitprogramma heeft vaak als voordeel dat je op snelle tijd vetmassa gaat verliezen, maar daarentegen moet het eiwitprogramma100% respecteert worden. Bij de minste afwijking blokkeer je de ketoseperiode met drie dagen. In klassiek programma zijn vrijwel alle voedingsmiddelen toegestaan en kan je in overleg met de diëtiste je voedingsschema aanpassen naar je eigen behoefte.

Voor diegenen die het eiwitprogramma te strikt vinden en op voorhand weten dat ze niet consequent zijn, of voor diegene die een gewichtsverlies van 1 kg vet per week wel genoeg motiverend vinden, is het combinatieprogramma de ideale manier om gewicht te verliezen.

Vaak is het combinatieprogramma de perfecte keuze voor patiënten die vijf kilogram willen verliezen.

 

© Copyright 2010 - Medical Diet Center